Σύγχρονα συστήματα κλιματισμού & ηλιακής ενέργειας. Κύρια δραστηριότητά μας, η παραγωγή και κατασκευή προϊόντων θέρμανσης. Παράγουμε & κατασκευάζουμε συστήματα θέρμανσης & ζεστού νερού χρήσης με καύσιμο pellet, ξύλο, βιομάζα, ηλεκτρική και ηλιακή ενέργεια.  Τα Προϊόντα μας: Λέβητες πετρελαίου, λέβητες ξύλου, λέβητες pellets, λέβητες βιομάζας, σόμπες pellet, καυστήρες pellet, καυστήρες βιομάζας και ηλιακοί θερμοσίφωνες, φίλτρα στάχτης, δεξαμενές νερού και πετρελαίου, υβριδικούς ηλιακούς λέβητες και ηλεκτρικούς λέβητες. Οι υπηρεσίες μας: Καλύπτουμε όλες τις ανάγκες μιας κατοικίας ή ενός επαγγελματικού χώρου ή ενός ξενοδοχείου για θέρμανση και για ζεστό νερό χρήσης καθώς τα προϊόντα μας διαθέτουν όλα τα πιστοποιητικά για υψηλή απόδοση, οικονομία και χαμηλούς ρύπους.

Οι δραματικές αλλαγές στη μορφή του καυσίμου λόγω της αύξησης του τιμής του πετρελαίου, φυσικού αερίου, ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος εξαιτίας του φαινομένου του θερμοκηπίου, καθιστά επιτακτική την προσαρμογή των καταναλωτών σε νέα συστήματα θέρμανσης, που να καταναλώνουν φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα, όπως βιομάζα (ξύλο και pellets) από ανακυκλώσιμα υλικά της εκάστοτε χώρας, με χαμηλότερο κόστος στη λειτουργία και χωρίς τον κίνδυνο τον δραματικών αλλαγών στο κόστος χρήσης σε παγκόσμιο επίπεδο καύσιμων, όπως του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Τα τελευταία 25 χρόνια σχεδιάσαμε, κατασκευάσαμε, εγκαταστήσαμε και συντηρούμε δεκάδες χιλιάδες συστήματα θέρμανσης. Η ιστορία μας είναι ταυτισμένη με την ιστορία της θέρμανσης στην Ελλάδα.

Το 2014 πάμε ένα ακόμα βήμα μπροστά διαθέτοντας στην αγορά μία νέα σειρά προϊόντων με παγκόσμια καινοτομία και έξυπνη διαχείριση των διαθέσιμων κατά περίσταση ενεργειακών πόρων (ηλιακής ενέργειας, ενέργειας του περιβάλλοντος διαθέσιμων ενεργειακών πόρων Α.Π.Ε. βιομάζας pellet ξύλου κ.λ.π.).

Η βάση της λειτουργίας της νέας σειράς Hermes είναι η ηλιακή ενέργεια , σε μόνιμη και διαρκή χρήση, χειμώνα καλοκαίρι, εφεδρικά τίθεται σε λειτουργία η αντλία θερμότητας (όταν υφίσταται) και σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος που εξασφαλίζουν την μεγάλη απόδοση της λειτουργίας της, σε περίπτωση πού έχουμε κενά κάλυψης αναγκών θέρμανσης ή ζεστού νερού, τότε τίθεται σε λειτουργία ό εγκατεστημένος καυστήρας για τον χρόνο που θα απαιτηθεί σε έσχατη λύση οι ηλεκτρικές αντιστάσεις. Αυτή η σειρά λειτουργίας μας εξασφαλίζει μεγάλη οικονομία καυσίμων και εκπομπών αέριων και στερεών ρύπων. Σε πλήρη εφαρμογή ο ηλιακός λέβητας Hermes μας εξασφαλίζει οικονομία άνω τού 80 % και αντίστοιχη μείωση εκπομπών αέριων και στερεών ρύπων.

Η Βιομηχανία MIK EUROPE AE είναι μία Ελληνική εταιρεία παραγωγής, με έδρα τη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης, με 25ετη εμπειρία. Έχει κατασκευάσει δεκάδες χιλιάδες συστήματα θέρμανσης, κλιματισμού και ηλιακής ενέργειας τα οποία λειτουργούν σε κάθε κατοικία ή επαγγελματικό χώρο στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Είναι πιστοποιημένη κατά ΙSO 9001 και διαθέτει όλα τα πιστοποιητικά που απαιτούνται. Επίσης διαθέτει διαρκή παρακαταθήκη ανταλλακτικών για 24ώρη κάλυψη των πελατών της, 365 ημέρες το χρόνο.

Είμαστε έτοιμοι για αυτή τη καινούργια αγορά, καθώς έχουμε σχεδιάσει και κατασκευάσει μία πλήρη γκάμα προϊόντων με αξιόπιστα εξαρτήματα και τεχνολογίες, με αποτέλεσμα την αξιόπιστη και οικονομική λειτουργία, την εύκολη συντήρηση και το πιο σημαντικό, τη διαρκή παρουσία δίπλα σας αν και εφόσον απαιτηθεί το σέρβις ή το ανταλλακτικό. Η σειρά των μηχανημάτων Mytherm αποτελείται από τζάκια, μονάδες και λέβητες που χρησιμοποιούν σα καύσιμο το ξύλο ή pellets και βιομάζα.

Στα συστήματα που καίνε ξύλο, διαθέτουμε προηγμένη τεχνολογία για την καύση ξύλου, με ελεγχόμενη ισχύ καύσης, χαμηλή έξοδο καυσαερίων, μεγάλη οικονομία και χαμηλή εκπομπή ρύπων. Έχουμε γεφυρώσει το τεχνολογικό χάσμα του απλού ξυλοκάζανου με τα προηγμένα συστήματα καύσης λεβήτων ξύλου της Ευρώπης.

Στα συστήματα που καίνε pellets έχουμε επίσης αναπτύξει τεχνολογία καύσης αντίστοιχη και καλύτερη των αντίστοιχων ευρωπαϊκών συστημάτων. Έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην οικονομία, τοποθετώντας συστήματα ανάκτησης ενέργειας στα καυσαέρια και μεγαλύτερες δεξαμενές αποθήκευσης pellets. Ταυτόχρονα τοποθετούμε μεγαλύτερες σε χώρο δεξαμενές στάχτης για να ελαττώσουμε χρονικά τις επισκέψεις στο λέβητα. Η πολύ καλή ποιότητα καύσης που επιτυγχάνουμε και η αρχιτεκτονική των συστημάτων που διαθέτουμε, μας επιτρέπει να μειώσουμε την ανάγκη για τακτικό καθαρισμό του εσωτερικού του λέβητα.

Είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε να διαθέσουμε στην Ελληνική αγορά έναν προηγμένο τεχνολογικά λέβητα ξύλου, με ανταγωνιστικές τιμές στα κοινά ξυλοκάζανα. Στα συστήματα που καίνε pellets έχουμε επίσης αναπτύξει τεχνολογία καύσης αντίστοιχη και καλύτερη των αντίστοιχων ευρωπαϊκών συστημάτων. Έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην οικονομία, τοποθετώντας συστήματα ανάκτησης ενέργειας στα καυσαέρια και μεγαλύτερες δεξαμενές αποθήκευσης pellets. Ταυτόχρονα τοποθετούμε μεγαλύτερες σε χώρο δεξαμενές στάχτης για να ελαττώσουμε χρονικά τις επισκέψεις στο λέβητα. Η πολύ καλή ποιότητα καύσης που επιτυγχάνουμε και η αρχιτεκτονική των συστημάτων που διαθέτουμε, μας επιτρέπει να μειώσουμε την ανάγκη για τακτικό καθαρισμό του εσωτερικού του λέβητα.

Σύγχρονα συστήματα κλιματισμού & ηλιακής ενέργειας.

Η γκάμα των προϊόντων που παράγουμε, καλύπτει κάθε πιθανή ανάγκη. 

► Αερολέβητες, (σόμπες αέρα ),με καύσιμο pellet από 8 – 30 Kw
► Αερολέβητες, από 40 – 500 Kw με καύσιμο πετρέλαιο-gas –pellet
► Μονάδες και λέβητες νερού με καύσιμο pellet εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου, από 15 –100 Kw
► Λέβητες νερού με καύσιμο πετρέλαιο – gas pellet από 35 έως 5.000 KW (5.0 MW) τύπου Scocth
► Μονάδες και λέβητες νερού με καύσιμο ξύλο εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, από 21 έως 100 Kw
► Λέβητες νερού με καύσιμο ξύλο, από 35 έως 500 KW
► Λέβητες νερού μικτής καύσεως με καύσιμο ξύλο και pellet από 35 έως 500 KW
► Λέβητες νερού μικτής καύσεως (ξύλο, pellet, βιομάζα ) 35 – 500 Kw με ρίψη καυσίμου (υψηλή απόδοση)
► Καυστήρες pellet 25 – 5000 Kw (5,0 MW)
► Ηλιακός λέβητας- boiler για θέρμανσης και παραγωγή ζεστού νερού από 30 – 300 Kw
Hλιακούς θερμοσίφωνες 100 – 250 lt και Hλιακούς θερμοσίφωνες compact 200 lt
Επίπεδοι επιλεκτικοί συλλέκτες και συλλέκτες κενού
► Boiler λεβητοστασίου 150 – 2.000 lt και δοχεία αδρανείας buffer 500 – 2.500 lt

Οι συσκευές καύσης ξύλου ή pellets ή βιομάζας και ο ηλιακός λέβητας Hermes είναι τώρα μοντέρνες, ασφαλείς, φιλικές προς τον χρήστη, ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες, παράγονται με βάση Ευρωπαϊκούς κανόνες και οδηγίες, προστατεύουν το περιβάλλον γιατί δεν ελκύουν επικίνδυνα αέρια και εξοικονομούν χρήματα στη λειτουργία τους καθιστώντας τα την ιδανική επιλογή.

Εγκαθιστώντας ένα σύστημα της Mytherm κάνετε απόσβεση σε 2 – 3 χρόνια την εγκατάσταση του συστήματος και ωφελήστε από τον ετήσιο προϋπολογισμό της θέρμανσής σας 50% – 80% από ένα παλιό σύστημα λέβητα.